Sporirea atractivității zonelor rurale pentru tineret – exemple de bune practici

Un workshop ENRD pe această temă a avut loc pe 3 mai la Bruxelles, Belgia, aducând laolaltă fermieri, antreprenori și creatori de politici pentru a explora moduri de creare a oportunităților de angajare și a serviciilor pentru tineretul din zona rurală.

Evenimentul a prezentat exemple de inițiative ale tinerilor și proiecte în domenii precum antreprenoriatul, legăturile rural-urban, comunicare și digitalizare. În plus, s-au discutat utilizările a diverse politici, fonduri și combinații strategice care ar putea îmbunătăți atractivitatea zonelor rurale pentru tineret.

Exemplele includ oferirea de internshipuri bine plătite în zonele rurale care să invite tinerii să rămână și să investească în viitorul lor într-o astfel de zonă încurajându-le spiritul antreprenorial, modernizarea infrastructurii și a tehnologiilor prezente în zonele rurale, crearea unei comunități primitoare, care să includă toate generațiile de vârstă și care să stimuleze sentimentul de apartenență, includerea tinerilor în procesele decizionale și oferirea unui program de mentorat.

Exemplele pot fi analizate în amănunt la această adresă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *